Hlavní obsah

Před a po. Záběry z hotelu na Rhodu, který sežehly plameny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na sociální síti se objevily záběry jednoho z hotelů na Rhodu, který silně zasáhl požár. Ten na řeckém ostrově řádí už několik dní a zatím se ho nedaří zastavit. Záběry ukazují prostory hotelového bazénu před a po ohni.

Foto: Tiktok: K_urdo4

Před a po požáru hotelu na Rhodu

Článek

Pětihvězdičkový hotel Lindos Imperial leží v letovisku Kiotari, jedné z nejvíce zasažených oblastí Rhodu. Krátké video zveřejněné na Tiktoku s popiskem „Lindos Imperial - před a po lesním požáru“ ukazuje nejdříve záběry, na kterých lze vidět typický prázdninový den – rodiny s dětmi, průzračná modrá voda a lehátka se slunečníky.

@k_urdo4

#rhodos2023 #friends #lindosimperialhotel

♬ original sound - K_urdo4

O chvíli později ale tento záběr vystřídá pohled na stejné místo poté, co se jím přehnal požár. Velká část lehátek a slunečníků už na záběru není, zůstaly po nich jen děsivě vyhlížející konstrukce a ze země trčící tyče.

Lidé byli z hotelu evakuováni včas. Na instagramovém profilu Lindos Imperial se následně objevilo prohlášení, ve kterém vedení hotelu vzkazuje hostům, že pokud chtějí, mohou se vrátit pro své osobní věci. V příspěvku mimo jiné také stojí, že zaměstnanci nyní nejsou schopni zajistit transfer z a do hotelového komplexu.

Evakuováno bylo zatím 75 hotelů

Celkem muselo být podle řeckého serveru Kathimerini evakuováno na 75 hotelů, řada z nich byla ohněm poškozena. Škody budou zcela jistě obrovské, není však zatím znám jejich přesný rozsah. Některá ubytovací zařízení shořela úplně, některá byla poškozena jenom částečně.

Požár na ostrově Rhodos stále není pod kontrolou. Doposud zasáhl přes 500 kilometrů čtverečních území.

K pondělnímu večeru se síly hasičů a dobrovolníků nejvíc soustředí na území kolem vesnic Malonas a Massari ve snaze zabránit požáru rozšířit se do dalších zalesněných oblastí.

Foto: European Union/copernicus Sentin, Reuters

Satelitní záběr požárů na Rhodu

Sebrat děti a doklady. Na Rhodu je totální chaos, popsali turisté po příletu

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám