Hlavní obsah

Počet obětí letecké nehody v Kongu je možná větší než 200

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KINSHASA

Počet obětí čtvrteční nehody letadla Iljušin-76, kterému se nad Kongem za letu utrhly zadní dveře s nakládací rampou, je možná vyšší než 200. Agentuře AFP to řekl mluvčí letiště v Kinshase. Pohřešuje se stále na 160 lidí, ale určitě jich je více, podotkl zdroj.

Foto: Kateřina Štruncová

duchové

Článek

Agentura uvedla, že do tohoto typu letadla se vejde až 300 osob, přepravují-li se vojenské nebo policejní jednotky. Konžské úřady dosud žádnou jednoznačnou zprávu o počtu cestujících nevydaly.

Počet zachráněných je podle zpráv, které poskytly různé zdroje, 23 až 50.

Jeden ze zachráněných tvrdil, že letounem se z Kinshasy do Lumubashi na jihovýchodu země přepravovalo 100 příslušníků policejní jednotky rychlého nasazení. Podle něho policisty doprovázely jejich ženy a děti a na palubě údajně také byli černí pasažéři.

Letoun letěl až 10 tisíc metrů nad zemí

Při neštěstí byli cestující v důsledku podtlaku ze stroje doslova vysáti. Oproti původním informacím prý byl letoun v době neštěstí ve výšce 10 tisíc metrů , ne 2200 metrů.

Zatím není jasné, proč se dveře náhle otevřely. To by měla stanovit analýza stroje, který po neštěstí bez vážných problémů přistál v Kinshase, odkud původně letěl do Lumumbashi.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám