Hlavní obsah

Plně naočkovaní cestovatelé z EU nemusí v Británii do karantény

Novinky, drk
Londýn

Spekulace ostrovního tisku ve středu večer definitivně potvrdil britský ministr dopravy Grant Shapps. Plně naočkovaní obyvatelé států Evropské unie (EU) – s výjimkou Francie – nebudou muset po příjezdu do Anglie, Skotska a Walesu podstupovat desetidenní karanténu. Změna pravidel vstoupí v platnost už od pondělí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto z londýnského letiště Heathrow

Článek

Změnu pravidel uvítají zejména rodiny, které vlivem pandemie žijí v odloučení a dosavadní povinná 10denní izolace jim fakticky znemožňuje se navštěvovat.

Shapps uvedl, že bude potřeba, aby od poslední dávky vakcíny uplynulo alespoň 14 dní. Pak už člověk po příjezdu do Velké Británie nebude muset do izolace.

Určité podmínky ale zůstávají. Cestovatelé budou stále muset podstoupit test před odletem a následně další PCR test druhý den po příjezdu.

Žádná tragédie, přesně naopak. Británie zcela rozvolnila a čísla padají dolů

Koronavirus

Podle dostupných informací by nová pravidla měla platit od pondělí a vztahovat se na příjezdy a přílety ze Spojených států a členských států EU s výjimkou Francie, kde situace podle názoru britské vlády není ještě pro otevření hranic optimální.

Nová pravidla, která Shapps oznámil, se týkají Anglie, Skotska a Walesu. Čtvrtá země Spojeného království, tedy Severní Irsko, už pravidlo povinné karantény zrušila 19. července.

Reklama

Výběr článků

Načítám