Hlavní obsah

Papež bude sledovat velikonoční vigilii v televizi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VATIKÁN

Nemocný papež Jan Pavel II. bude sledovat v sobotu večer velikonoční vigilii v televizi, neočekává se však, že se na této bohoslužbě bude podílet prostřednictvím přímého přenosu. Při páteční křížové cestě v římském Koloseu se nejvyšší představitel katolické církve dal k obřadu několikrát připojit ze své soukromé kaple a věřící ho mohli alespoň zahlédnout na obřích obrazovkách.

Článek

Vigilii povede na papežovu žádost německý kuriální kardinál Joseph Ratzinger. Při této mši, jež potrvá několik hodin, bude na znamení Ježíšova zmrtvýchvstání zapálena velikonoční svíce. Jan Pavel II. se velikonoční vigilie nezúčastní poprvé od začátku svého pontifikátu v roce 1978. V neděli se ale údajně ukáže v okně v době velikonoční mše a požehná věřícím.

Katolická církev má o letošních Velikonocích o papeže velké obavy. Poté, co se v pátek objevil na obřích obrazovkách v Koloseu pouze na záběrech ze strany a ze zadu, ozvaly se úvahy o možném zhoršení jeho zdravotního stavu. Skutečnost, že jeho obličej nebyl vidět, všechny znepokojila, napsal dnes italský list Il Messaggero.

Papež si pro sebe tento rok vyhradil pouze tradiční požehnání Městu a světu, které se chystá pronést v nedělní poledne; prozatím však není jasné, zda to učiní prostřednictvím přímého přenosu nebo přímo z okna své pracovny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám