Hlavní obsah

Osmiletý chlapec v USA zemřel po požití jahod darovaných škole v rámci benefice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úmrtí osmiletého chlapce po požití jahod vyšetřuje policie v Madisonvillu v americkém státě Kentucky. Hoch zemřel, když snědl ovoce darované v rámci akce na podporu atletiky v místní škole. Spekulovalo se o možné alergii, zdravotní obtíže ale měli mít i další lidé.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K tragédii došlo v polovině března. Hoch nejprve dostal silnou vyrážku, jejíž symptomy se chlapcovi rodiče snažili doma mírnit. To se nedařilo, a tak dítě odvezli na urgentní příjem do nemocnice. Tam lékaři hocha ošetřili a po několika hodinách ho opět pustili domů.

Následující ráno našli rodiče dítě ve stavu, kdy již nekomunikovalo. Následovala další cesta na kliniku, kde školák krátce po příjezdu zemřel.

Podle šéfky zdravotního úřadu Denise Beachové, která se odvolala na předběžnou pitevní zprávu, se mohlo jednat o „izolovanou alergickou reakci“. Zda dítě předtím trpělo podobnými projevy po pozření jahod, není jasné.

Proti domněnce o chlapcově alergii by ale svědčil fakt, že školák nebyl jediný, kdo měl po konzumaci jahod na stejné akci zdravotní potíže. Vyšetřovatelům to potvrdili zaměstnanci nemocnice.

„Při vyšetřování nám několik pracovníků nemocnice řeklo, že na kliniku přišli i další lidé, kteří si stěžovali na vyrážky a jiné alergické reakce po pozření jahod z této sbírky,“ uvedl pro zpravodajský server 14News šéf policie v Madisonvillu Jason McKnight. K dalším úmrtím ale již nedošlo.

Na sociálních sítích se mezitím rozšířily spekulace, podle nichž mohly být jahody kontaminovány nějakým chemickým přípravkem, nebo dokonce drogami. Druhou možnost ale detektivové vyloučili. „V tuto chvíli nemáme důvod se domnívat, že by v tom nějakou roli hrála narkotika,“ řekl McKnight.

Hromadná otrava v Příbrami. Kvůli porouchanému kotli skončilo 10 lidí v nemocnici

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám