Hlavní obsah

Nešťastné gesto dítěte, omlouval Sarkozy svého syna po útoku na policistku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Patnáctiletý syn prezidenta Nicolase Sarkozyho "zaútočil" rajčaty a hracími kuličkami na policistku. Otec se už za čin svého syna omluvil. Informovala o tom v pondělí francouzská média, podle nichž zpráva oživila vypjatou atmosféru kampaně před blížícími se prezidentskými volbami ve Francii.

Foto: Philippe Wojazer , Reuters

Francouzský prezident Nicolas Sarkozy

Článek

Na hlavu policistky, která ve čtvrtek s kolegy hlídkovala před prezidentským Elysejským palácem v centru Paříže, začala prý létat rajčata a kuličky. Policisté rychle odhalili viníka, kterým byl nezletilý prezidentův syn Louis Sarkozy.

Policistka sepsala o incidentu služební zprávu, ale prý bez úmyslu podat žalobu. Vedoucí kanceláře policejního ředitele ženu poté přijal a podle serveru atlantico.fr ji požádal, aby se vhledem k předvolební kampani zachovala zdrženlivě.

Postiženou policistku, která si přála zůstat v anonymitě, přijal prezident Sarkozy, který usiluje o druhý mandát, přičemž průzkumy předvídají jeho porážku. Omluvil se jí a podle informačního serveru hovořil o "nešťastném gestu dítěte".

Louis je synem Sarkozyho z jeho druhého manželství s Cécilií Ciganerovou-Albénizovou. Z prvního sňatku s Marie-Dominique Culioliovou má další dva syny, s nynější manželkou Carlou Bruniovou má dceru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám