Hlavní obsah

Německo očekává více běženců než v roce 2015

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německý svaz měst a obcí požaduje po vládě, aby svolala jednání zástupců centrálních orgánů, spolkových zemí a představitelů z komunální úrovně, s cílem vytvořit mechanismus přerozdělování uprchlíků z Ukrajiny.

Foto: Reuters

Uprchlíci z Ukrajiny dorazili na berlínské hlavní nádraží.

Článek

Jejich počet už přesáhl 80 tisíc, experti ale očekávají, že se konečné číslo vyšplhá přes milion a překoná tak krizový migrační rok 2015, kdy do SRN přišlo dle vládní statistiky na 900 tisíc běženců, podle jiných zdrojů až 1, 2 milionu, a to zejména ze Sýrie.

Zdražování paliv trápí i Německo, Polsko a Slovensko

Válka na Ukrajině

„Města se intenzivně připravují na přijetí dalších lidí. K tomu ale potřebujeme podporu vlády a spolkových zemí,“ prohlásil šéf svazu Helmut Dedy s tím, že některá města jsou už postižena obzvlášť silně, například Frankfurt nad Odrou na hranici s Polskem.

Birgit Gloriusová, odbornice na migraci z univerzity v Saské Kamenici, očekává rychlý nárůst počtu ukrajinských běženců a také to, že v Německu zůstanou delší dobu.

„Půjde o největší humanitární výzvu pro Německo od konce druhé světové války,“ dodala Gloriusová.

Praze došlo ubytování, první uprchlíci přenocují v tělocvičně

Domácí

Podle dalšího experta Geralda Knause ruský prezident Vladimir Putin sází na vyhánění lidí, protože má v úmyslu zničit ukrajinskou identitu.

Reklama

Výběr článků

Načítám