Hlavní obsah

Němci afghánského násilníka jedněmi dveřmi vykázali, druhými se jim vrátil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedokonalý, přetížený systém a propustnost kontrol. To jsou hlavní problémy týkající se deportovaných migrantů v Německu. Jeden ze šokujících příkladů zveřejnil deník Bild. Mladého Afghánce odsouzeného za znásilnění školačky se sice podařilo vyhostit ze země, navzdory uloženému sedmiletému zákazu pro vstup do země se ale dokázal do Německa zase dostat.

Foto: Policie SRN

Bahram S.

Článek

V listopadu 2015 se tehdy 16letý Bahram z provincie Nangarhár dostal do Bavorska. O dva roky později, v srpnu 2017, znásilnil šestnáctiletou školačku z Mnichova. Z podkladů kriminální policie vyplývá, že v té době měl na kontě drogové delikty, krádeže a také trestný čin ublížení na zdraví. Soud v Mnichově ho poslal v dubnu 2018 na dva roky a šest měsíců do vězení. V srpnu o rok později byl vyhoštěn do Kábulu, popisuje Bild.

Nyní je opět v Německu. Bahrama S. letos 3. února zatkly francouzské úřady. Do země se dostal na falešné doklady a ve Francii požádal o azyl. Ta jeho žádost zamítla a chtěla, aby byl převezen do Německa. Tento postup ale Německo odmítlo s odkazem na to, že mladý muž má udělen sedmiletý zákaz vstupu do země.

Navzdory zákazu Bahram S. na začátku února odjel z Francie do Německa. Minulý týden ve čtvrtek se hlásil na migračním úřadu v Hamburku. A tam se stala zásadní chyba. Úředníci jeho totožnost nezkontrolovali. Mluvčí úřadu deníku Bild potvrdil, že „došlo k individuální chybě, takže nikdo nezjistil, že muž nemá v zemi co dělat“.

Odhalila ho jízda načerno

Ještě ten den se Bahram S. vydal do Hannoveru. Nepořídil si ovšem jízdenku, a to se mu stalo osudným. V 19:38 byl zadržen. Neměl ani jízdenku, ani doklady. Teprve tehdy se zjistilo, že nemá v Německu co dělat. Okamžitě byl převezen do věznice, kde si odpykává zbytek trestu.

„Počet lidí, kteří byli deportováni, ale vzápětí se vrátili, je v Německu hodně vysoký,“ tvrdí expert na migraci Stefan Heck (CDU).

V Německu tiká časovaná bomba: Příliv migrantů

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám