Hlavní obsah

Naprostý propadák, odsoudil Trump memorandum demokratů ke kauze ruského vlivu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký prezident Donald Trump odsoudil memorandum demokratů k nedávné republikánské zprávě, která kritizovala Federální úřad pro vyšetřování (FBI) za údajně zaujaté vyšetřování ruského vlivu na minulé prezidentské volby v USA. Podle Trumpa je memorandum demokratů „naprostý politický a právní propadák“.

Foto: Pool, Reuters

Donald Trump

Článek

Demokraté zveřejnili svou reakci na zprávu republikánů v sobotu. V memorandu tvrdí, že cílem zprávy republikánů bylo „podkopat” vyšetřování FBI, ministerstva spravedlnosti a zvláštního vyšetřovatele Roberta Muellera. Ten vede vyšetřování údajného ruského vlivu na americké prezidentské volby v roce 2016.

Republikáni ve své zprávě obvinili FBI z překročení pravomocí při pátrání po ruském vlivu na prezidentské volby v USA. Vyčítají FBI mimo jiné to, že začala sledovat bývalého Trumpova poradce Cartera Page na základě neověřených informací. Demokraté v memorandu uvedli, že podle jejich zkoumání na tom nebylo nic nelegálního.

Šéf Bílého domu se k memorandu demokratů vyjádřil na twitteru. „Reakce demokratů na sledování vlády je naprostý politický a právní propadák,“ napsal Trump ve svém tweetu. „Pouze potvrzuje všechny ty strašné věci, které byly provedeny,“ dodal.

Podle Bílého domu memorandum demokratů „neodpovídá na závažné otázky“.

Reklama

Výběr článků

Načítám