Hlavní obsah

Náhrada Obamacare až po volbách, otočil Trump

Právo, doh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký prezident Donald Trump oznámil, že Kongres má o nahrazení nynějšího zdravotnického systému zvaného Obamacare hlasovat až po prezidentských a kongresových volbách v roce 2020.

Foto: Carlos Barria, Reuters

Americký prezident Donald Trump reaguje na neúspěch svého návrhu na novou zdravotnickou reformu.

Článek

Učinil tak poté, co jej Mitch McConnell, šéf republikánské většiny v Senátu, varoval, že další hlasování před tímto datem nepřipustí, upozornil list The New York Times.

Předchozí Trumpův pokus v roce 2017, když republikáni ještě ovládali Senát i Sněmovnu reprezentantů, skončil debaklem. Za současného stavu nemá návrh šanci projít – opoziční demokraté ovládají Sněmovnu reprezentantů a Trump stále čelí rebelii části republikánských zákonodárců.

Zrušení systému zavedeného jeho předchůdcem Barackem Obamou přitom bylo jedním z hlavních Trumpových slibů v minulé kampani. Nynější oznámení znamená, že Trump může slib splnit jen v případě, že bude zvolen podruhé.

Reklama

Související články

Trump s reformou Obamacare těžce narazil

Zdrcující debakl utrpěl v úterý americký prezident Donald Trump, když přišel o šanci prosadit v Senátu nový republikánský návrh systému zdravotního pojištění....

Výběr článků

Načítám