Hlavní obsah

Na Ukrajině zemřel ruský kněz, který radil ženám, aby rodily více dětí pro válku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na Ukrajině v neděli padl ruský kněz Michajl Vasiljev, který se nedávno nechal slyšet, že by Rusky měly rodit více dětí pro ruskou frontu. Potvrdila to ruská pravoslavná církev.

Foto: Sergey Pivovarov, Reuters

Mobilizovaní ruští vojáci v Rostovské oblasti

Článek

Kde přesně na Ukrajině jednapadesátiletý kněz padl, není jasné, podle sdělení církve to ale bylo v místech, kde probíhá „speciální vojenská operace“, jak Rusko nazývá svůj vpád na Ukrajinu.

Ruská média uvedla, že kněze zabila střepina po explozi rakety odpálené ze systému HIMARS.

„Otec Michajl vykonával kněžskou službu v těch nejtěžších bojových podmínkách, vždy se snažil vojáky podporovat a utěšit. Šel příkladem osobní oběti, křesťanské lásky a pevné naděje v Pána,“ napsal na webu církve přímo patriarcha Kirill.

Podle sdělení církve plnil svou povinnost až do konce a neopustil své duchovní svěřence ani za cenu vlastního života.

Roďte více vojáků do války, nabádal

Vasiljev nedávno navrhl Ruskám rodit více dětí, pak totiž nebudou tolik litovat, když syny pošlou do války na Ukrajině.

„Pán dovolil každé ženě porodit mnoho dětí. A pokud žena, naplňující přikázání ‚ploďte a množte se‘, odmítla umělé metody potratu, a to v co nejširším rozsahu, pak zřejmě bude mít více než jedno dítě. Takže pro ni není tak bolestivé a děsivé, aby se s ním na chvíli rozloučila,“ prohlásil podle serveru Insider Vasiljev ve vysílání televize Spas pravoslavné církve.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám