Hlavní obsah

Na svatební hostině v Itálii se při tanci propadla podlaha: Desítky zraněných včetně novomanželů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pětatřicet zraněných, z toho nejméně pět těžce, si v sobotu večer vyžádalo neštěstí poblíž toskánského města Pistoia, kde se během svatební hostiny v bývalém klášteře Giaccherino propadla podlaha sálu, v němž účastníci oslavy tančili. Mezi zraněnými jsou také děti, ženich a nevěsta.

Foto: Profimedia.cz

Bývalý klášter Giaccherino v Toskánsku

Článek

Pětice lidí s nejhorším postižením leží v nemocnici, jejich životy ale podle lékařů nejsou v ohrožení.

„Zatímco tančili, pod nohama se jim otevřela obrovská propast. Měla to být jedna z nejlepších nocí jejich života, ale skončilo to jako nejhorší noční můra,“ informoval deník Corriere della Sera.

Svatby se účastnilo asi 150 hostů. Ve chvíli zřícení podlahy místnosti v prvním patře objektu z počátku 15. století bylo na parketu více než 60 lidí. Všichni se propadli do čtyřmetrové hloubky. Novomanželé i většina hostů pocházejí z Florencie.

„Najednou se ocitli v přízemí, v místě, kde kdysi bývala jídelna mnichů. Všude samé trosky,“ napsal dále citovaný list. „Jsem šokovaný. Mohlo to skončit krveprolitím,“ uvedl otec ženicha.

Na místo ihned dorazily záchranné týmy se stovkou hasičů, policistů a zdravotníků. „Hasiči celou stavbu zkontrolovali. Všichni lidé byli zachráněni a identifikováni, nikdo se nepohřešuje,“ potvrdil starosta města Pistoia Alessandro Tomasi.

Mnozí hosté po incidentu trávili čas v zahradě a čekali na evakuaci. Záchranáři jim poskytli přikrývky na zahřátí, zatímco policisté vyhradili úzkou a klikatou příjezdovou cestu ke klášteru jen pro vozidla záchranné služby.

Klášter v Giaccherinu, který dnes vlastní soukromá společnost, bývá často dějištěm svatebních hostin i dalších oslav. V podlaze místnosti, kde svatebčané oslavovali, zeje nyní obrovská díra, zatímco přízemí je zasypané troskami.

Ohňostroj připravil v Iráku o život nejméně 100 svatebčanů

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám