Hlavní obsah

Muž u íránského konzulátu v Paříži vyhrožoval, že se vyhodí do povětří

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž
Aktualizováno

Na íránském konzulátu v Paříži vyhrožoval muž, že se vyhodí do povětří. Po několika hodinách sám vyšel z budovy a policie ho zadržela. Výbušniny se u něj nenašly.

U íránského konzulátu v Paříži byl muž, který vyhrožoval, že se vyhodí do povětříVideo: Reuters

 
Článek

Velvyslanectví se nachází na Rue Fresnel v 16. pařížském obvodu. Muž narozený v roce 1963 v Íránu vstoupil na konzulát kolem 11. hodiny dopoledne. Svědek u něj spatřil granát nebo vestu s výbušninami, uvedla televize BFM TV.

Deník Le Parisien s odkazem na policejní zdroje napsal, že muž vyvěsil na pozemek konzulátu vlajky a řekl, že chce pomstít smrt svého bratra.

Byl zřízen bezpečnostní perimetr a pařížská policejní prefektura radila lidem, aby se této oblasti vyhnuli. Okamžitě se přerušil provoz na lince metra 6 mezi stanicemi La Motte-Picquet-Grenelle a CDG-Étoile, stejně jako provoz na lince 9 mezi stanicemi Franklin-D-Roosevelt a Pont-de-Sèvres kvůli bezpečnostním opatřením, uvedla RATP na svém účtu na sociální síti X. Provoz se opět obnovil kolem 15:30.

Policie teď zjišťuje identitu zadrženého, zkoumá i vozidlo, kterým přijel. Na prohledání budovy bude muset mít ale souhlas Íránu. Vztahy mezi Teheránem a Paříží poznamenal osud čtyř Francouzů, které Írán zadržuje, dodala BFM TV.

Dívka zemřela ve francouzské škole na infarkt poté, co muž pobodal její spolužačky

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám