Hlavní obsah

Mladíka na nádraží zatýkaly desítky policistů. Spletli si ho s „nejhledanějším mužem Británie“

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nesprávného muže dopadli britští policisté při rozsáhlém pátrání po uprchlém vězni Danielu Khalifeovi, který čelí podezření z terorismu. Mladík Horatio Castille, kterému strážci zákona ve čtvrtek nasadili pouta, ale vše bere s humorem. Na základě videa z jeho zadržení, které koluje po sociálních sítích, se mu prý začalo ozývat množství žen. Skutečného uprchlého vězně, kterého tamní média překřtila na „nejhledanějšího muže Británie“, v sobotu zadrželi policisté.

Foto: Profimedia.cz

Policejní omyl - zadržení Horatia Castillea na stranici v Banbury

Článek

Ještě předtím ale omylem zatkli na nádraží ve městě Banbury severozápadně od Londýna právě Castillea, který je hledanému muži podobný. „Hned mi nasadili pouta, tak jsem se ptal, co jsem udělal. Nikdy předtím jsem nebyl spoutaný, nikdy jsem neměl žádné problémy s policií. Hlavou mi běželo, co jsem udělal,“ vylíčil listu Daily Mail devatenáctiletý mladík, který pracuje v kuchyni. V kuchařském obleku přitom na podvozku dodávky uprchl z věznice Wandsworth i Khalife, který v tamní kuchyni vypomáhal.

Omyl se nevysvětlil hned. Na nádraží po Castilleově zadržení začaly přijíždět desítky policistů, ale mladík zachovával klid.

„Policista mi ukázal další fotografii, všiml jsem si určité podoby, ale dál jsem se usmíval, protože jsem věděl, že to bude v pohodě,“ dodal mladý muž s tím, že policisté nešetřili omluvami, když zjistili svůj omyl. „Kamarádi si myslí, že to byla legrace, stejně jako moji rodiče. Bylo to mých pět minut slávy, to je všechno,“ dodal Castille.

Nečekaný úspěch u žen

Nezadaný mladík zároveň prozradil, že incident mu přinesl jeden nečekaný bonus. Přes internet se mu prý začalo ozývat množství žen, kterým se zalíbil. „Byl jsem překvapený, takovou odezvu jsem nikdy neměl. Nikdy jsem si nemyslel, že vypadám zvlášť dobře,“ řekl s tím, že ho zájem těší, ale situace prý nijak dál využít nehodlá.

Foto: Metropolitan Police Service, Reuters

Uprchlý vězeň Daniel Khalife byl zadržen v sobotu.

Britská policie chytila uprchlého vězně obviněného z terorismu

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám