Hlavní obsah

Britská policie chytila uprchlého vězně obviněného z terorismu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britští policisté v sobotu dopoledne zadrželi Daniela Khalifea, který ve středu uprchl z věznice na jihu Londýna. Zadržen byl v londýnské části Chiswick. Bývalý voják Khalife byl obviněn z přípravy teroristického činu a čeká na soud.

Foto: Metropolitan Police Service, Reuters

Policejní portrét Daniela Khalifea

Článek

Mladíka několik dní hledala celá Británie, například televize Sky News, která o dopadení informovala, vysílala většinu dne pouze informace o útěku tohoto muže a pátrání po něm.

Muž utekl z vězeňské kuchyně, dostal se k dodávce, která do věznice vozila potraviny, a na jejím podvozku z věznice ve středu ráno odjel.

Dodávka byla zastavena nedaleko věznice, muž na ní ale už nebyl. Zmizel.

Foto: Anna Gordon, Reuters

Věznice Wandsworth, z níž Khalife utekl

Jedenadvacetiletý Daniel Khalife byl ve vazbě od ledna poté, co si vyslechl obvinění z přípravy teroristického činu - měl se pokusit nastražit výbušná zařízení na vojenské základně RAF ve Staffordu, kde jako voják působil. Také měl shromažďovat utajované informace a pokoušet se je předat „nepřátelské mocnosti“. Soud s ním byl naplánován na listopad.

Útěk jako z detektivky. Britská policie hledá vězně, který se „vypařil do vzduchu“

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám