Hlavní obsah

Milenci z internetu: on zatčen, ona v bezpečí

DPA, BBC, Jan Horák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Bývalý příslušník americké námořní pěchoty Toby Studabaker (31), který v sobotu zmizel se svou o 19 let mladší "láskou z internetu", dvanáctiletou britskou dívkou Shevaun Penningtonovou, byl zatčen v Německu. V bezpečí je i dívka, je v Manchesteru a na rozdíl od dřívějších zpráv má být teprve předána svým rodičům.

Foto: Martina Žáčková

Kuchaři z Valašska tentokrát představí krajovou gastronomii na tradičním Festivalu šunky v horské vesničce Sauris.

Článek

Britští vyšetřovatelé oznámili, že zadržení Studabakera ve Frankfurtu nad Mohanem je výsledkem spolupráce britské a německé policie a amerického Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI).  Policii pomohly při pátrání po milenecké dvojici záznamy televizních kamer z letišť v Londýně a Paříži.

Studabaker sloužil u amerického námořnictva tři roky a opustil je teprve letos v červnu. Se Shevaun si dopisovali téměř rok po internetu a navzájem si zamlčeli svůj skutečný věk: dívka tvrdila, že její 19 let, ale podle policejních expertů muselo být Studabakerovi hned při prvním setkání jasné, že je jí mnohem méně.

Američan přijel za dívenkou do Manchesteru. Nakonec se oba rozhodli, že spolu v sobotu uprchnou. Zakoupili letenky a zmizeli do Paříže. Rodiče dívky ohlásili, že dceru pohřešují. Matka Shevaun se v zoufalé situaci, kdy nevěděla, co s její dcerou je, smířila i s tím, že by se vrátila domů s přítelem: "Když přijde domů, může přijít i s ním, nebude mě to trápit," řekla stanici BBC.

Reklama

Související témata:

Související články

Uprchlá dvanáctiletá milenka se ozvala rodičům

Dvanáctiletá britská školačka Shevaun Penningtonová, která v sobotu zmizela s 31letým bývalým příslušníkem americké námořní pěchoty, se v úterý v noci ohlásila...

Výběr článků

Načítám