Hlavní obsah

Uprchlá dvanáctiletá milenka se ozvala rodičům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Dvanáctiletá britská školačka Shevaun Penningtonová, která v sobotu zmizela s 31letým bývalým příslušníkem americké námořní pěchoty, se v úterý v noci ohlásila rodičům. Nesdělila jim ale, kde je a jaké má úmysly.

Článek

Po dvojici marně pátrala britská a francouzská policie i Interpol. V pondělí se rodiče obrátili na Shevaun prostřednictvím televize s prosbou, aby se vrátila, nebo aby o sobě alespoň dala vědět: "Chceme, abys zase byla zase s námi, nezlobíme se na tebe. Máme tě rádi, vrať se domů. Nebudeš mít problémy, nic špatného jsi neudělala."

Dvojice se seznámila přes internet, přičemž si dlouho a hojně dopisovali  "Věděli jsme, že surfuje po internetu, ale nic zvláštního jsme nezaznamenali," uvedli její rodiče. Dodali navíc, že vize dívky o americkém příteli pokládali za "představu pubertální školačky".

Jednatřicetiletý Toby Studabaker,  jenž opustil řady amerických Marines minulý měsíc, byl už dříve v USA vyšetřován kvůli sexuálním deliktům.

Dívka zamlčela svůj věk

Vyšetřovatelé prověřili dívčin počítač a dospěli k závěru, že Studabaker pravděpodobně před setkáním netušil, kolik je dívce ve skutečnosti let. Nicméně okamžitě při prvém osobním setkání, k němuž došlo v Manchesteru, to musel poznat, zdůraznil komisař Peter Mason z britské policie.

 Policie zjistila, že Studabaker a Shevaun plánovali útěk velmi dlouho a letenky na spojení z Manchesteru do Londýna a z Londýna do Paříže si rezervovali s velkým časovým předstihem. Do metropole nad Seinou, letiště Charles de Gaulle, dorazili v osm hodin večer. Poté se po nich slehla zem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám