Hlavní obsah

Massachusetts ohrožuje povodeň, hráz už praská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TAUNTON

V americkém státě Massachusetts v noci na úterý úřady evakuovaly tisíce lidí kvůli nebezpečí povodní, když voda začala protékat porušenou třímetrovou dřevěnou hrázi ve Whittenton Mills. Hrozila, že zaplaví střed města Tautonu do výše téměř dvou metrů. Evakuovány byly dva tisíce lidí ze stovky přímo ohrožených domů.

Článek

"Hráz propouští," uvedl ve dvě ráno starosta Tauntonu Robert Nunes a dodal, "propouští na dalším místě." Guvernér státu Mitt Romney k tomu dodal: "Hráz vypadá, jako by se měla okamžitě protrhnout. V tuhle chvíli nemůžeme dělat nic jiného, než si držet palce."

Pokud by hráz nevydržela, vodu by musela zadržet další hráz u Morseyského mostu. A jestliže by nevydržela ani ta, město by bylo zaplaveno až do výše tří metrů.

"Je lepší být v bezpečí, než později litovat. Viděli jste, kolik lidí muselo být pak zachraňováno z New Orleans," uvedla evakuovaná Lisa Cambellová, která nebyla nadšena, že musela opustit svůj domov.

Taunton leží asi 50 kilometrů jižně od Bostonu. Státy Massachusetts, New Jersey a Delaware už od minulého týdně sužovaly prudké deště, které hrozily povodněmi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám