Hlavní obsah

Lotyš před soudem za vraždy 30 stařenek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

RIGA

Před soudem v lotyšské Rize stanul ve středu muž obviněný z vražd 30 starých žen, osm dalších těžce zranil. Kaspars Petrovs (27) své oběti usmrtil během čtyř let. Poté je okradl. K činům se doznal. Tvrdí ale, že zabíjet nechtěl. Škrcením se prý snažil stařenky na chvíli umlčet. Hrozí mu doživotní trest.

Článek

Petrovs začal zabíjet v roce 2000. Tehdy žil jako bezdomovec na ulici v Rize. Oběti si vybíral náhodně na ulici. Pak je sledoval do domu. Poté, co ženy odemkly, na ně zaútočil. Několikrát se také stařenkám představil jako pracovník plynáren. Majitelky ho do bytu následně bez problémů pustily.

Souzený odmítl, že by chtěl někoho zabít. Konstatoval, že všechny ženy v době, kdy odcházel, ještě žily. Petrovs si z bytu obětí odnesl peníze a cennosti v částce přesahující v přepočtu 800 tis. Kč.

"Celý život jsem cítil, že jsem jiný," prohlásil u soudu. "Nikdo si mě nevšímal. Pozornost jsem se snažil přivolat šprýmy a výstřelky," pokračoval. Už od dětství si tak vytvářel vlastní svět a časem ztratil schopnost rozlišovat věci vysněné a reálné.

Maximálně doživotí

Policie podezřelého zadržela v únoru 2004. Podezřívala ho ze zabití pěti žen, k nimž došlo v roce 2002. Pachatel se během vyšetřování přiznal k dalším dvaceti pěti vraždám. [celá zpráva]

Bude-li muž shledán vinným, hrozí mu maximálně doživotí. Trest smrti byl v minulosti v zemi zrušen.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám