Hlavní obsah

Krveprolití v St. Louis: Střelec začal pálit na oslavě mladistvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednoho mrtvého a devět zraněných si vyžádala střelba v kancelářské budově v americkém městě St. Louis ve státě Missouri. Oběti ani zraněným nebylo více než 19 let. Policie je přesvědčena, že mladiství měli ve 14. patře kancelářské budovy oslavu, když v noci na neděli začala střelba.

Foto: David Carson, ČTK/AP

Starostka St. Louis Tishaura Jonesová po nedělní střelbě

Článek

Střelným zraněním podlehl sedmnáctiletý mladík, devět dalších lidí ve věku 15 až 19 let bylo zraněno. Někteří z nich utrpěli vícečetná střelná poranění.

Foto: David Carson, ČTK/AP

Místo střelby

„Je to nejhorší noční můra každého rodiče vynásobená deseti,“ řekla starostka St. Louis Tishaura Jonesová podle agentury AP, která o případu informovala. „Soucítím se všemi rodinami, které dnes trpí,“ podotkla také.

Policie po krveprolití zadržela mladistvou osobu se zbraní. Na místě činu se našlo množství nábojnic z útočných pušek i dalších zbraní.

Foto: David Carson, ČTK/AP

Místo střelby

Jen od začátku letošního roku se v USA odehrálo 310 případů masové střelby. Nezisková organizace Gun Violence Archive, která statistiku vede, masovou střelbu definuje jako takovou, při níž utrpí zranění nebo přijdou o život nejméně čtyři lidé, nepočítaje v to střelce.

Střelba v Chicagu na Den nezávislosti černochů, jeden mrtvý a desítky zraněných

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám