Hlavní obsah

Střelba v Chicagu na Den nezávislosti černochů, jeden mrtvý a desítky zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejméně jednoho mrtvého a 19 zraněných si vyžádala střelba během nepovolené pouliční oslavy Dne nezávislosti černochů (Juneteenth) na chicagském předměstí Willowbrook v americkém státě Illinois. Dvě osoby byly v kritickém stavu. Původní zprávy hovořily o 29 zraněných.

Foto: Profimedia.cz

Chicagská policie v akci

Článek

Zástupce místního šerifa Eric Swanson podle televize CNN uvedl, že motiv činu je zatím nejasný a vyšetřovatelé na jeho odhalení intenzivně pracují.

Shromáždění se účastnilo 200 až 300 mladých lidí. K incidentu došlo podle serveru CBS News půl hodiny po půlnoci ze soboty na neděli místního času. Svědci vypověděli, že střelba propukla, když se dav shromáždil na jednom parkovišti.

Zaznělo prý dvacet až třicet výstřelů. Na místo přijelo nejméně dvanáct aut záchranné služby, která rozvážela zraněné do čtyř nemocnic.

Den nezávislosti černochů slaví Američané 19. června. Prosadil jej před dvěma lety prezident Joe Biden jako federální svátek v reakci na smrt černocha George Floyda při policejním zásahu v Minneapolisu.

Juneteenth je složeninou anglických výrazů pro červen a devatenáctý (June, nineteenth). 19. června roku 1865 přivezl do texaského Galvestonu generál Gordon Granger zprávu o osvobození otroků.

Střelec v americkém Richmondu zabil dva lidi, pět utrpělo zranění

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám