Hlavní obsah

Kouř u Krymského mostu. Rusové tvrdí, že Ukrajinci zaútočili raketami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ukrajinci se v sobotu pokusili zaútočit na Kerčský most, tvrdí Rusové. Ruské síly prý sestřelily tři ukrajinské rakety. U mostu, který spojuje ruskou pevninu s okupovaným ukrajinským Krymem, je vidět dým. Moskvou dosazený gubernátor ale tvrdí, že stavba nebyla poškozena.

Foto: Telegram

Snímek z výbuchu u Krymského mostu

Článek

Podle Rusů se Ukrajinci pokusili zaútočit na Krymský most označovaný někdy jako Kerčský. Na místě jsou od sobotního dopoledne slyšet výbuchy, informuje Ukrajinska Pravda. Provoz na mostě se zastavil v obou směrech.

O výbuchu informoval na Telegramu okupanty dosazený krymský gubernátor Sergej Aksjonov. Na místo incidentu dorazily lodě pobřežní stráže.

Poradce ukrajinského prezidenta Anton Heraščenko na svém profilu na síti X upozornil, že je to poprvé, co se útoky na Kerčském mostě odehrávají ve dne.

Ruské ministerstvo obrany uvedlo, že ukrajinské ozbrojené síly zaútočily raketami S-200, které však byly sestřeleny. Kouř je údajně ruská „kouřová clona“.

Série explozí na Krymu: To nic, jen cvičení s kouřovou clonou, chlácholí úřady vyděšené Rusy

Válka na Ukrajině

Kouř je náš

Rusové už v uplynulém týdnu jednou uklidňovali vyděšené obyvatele tím, že kouř je jejich. Bylo to, když Ukrajinci zaútočili ve středu. Zvuky výbuchů byly slyšet v několika městech a doprava na Kerčském mostě musela být přerušena.

Podle vysvětlení okupačních úřadů šlo o „plánovanou likvidaci munice a o cvičení s kouřovou clonou“. Místní si ale stěžovali, že jim úřady předem nic neřekly.

Noční dronové útoky

Provoz na mostě byl dočasně přerušen už v noci na sobotu, uvedla agentura Unian.

Rusové oznámili, že v noci odrazili útok 20 ukrajinských dronů na Krymský poloostrov. Systémy protivzdušné obrany podle ministerstva sestřelily 14 bezpilotních letounů, dalších šest dronů bylo zneškodněno elektronicky.

„V důsledku zmařeného teroristického útoku nedošlo k žádným zraněním ani škodám,“ citovala ze zprávy ministerstva agentura Interfax.

Útoky na lodě i mosty. Ukrajinci převzali iniciativu a jdou si pro svůj Krym

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám