Hlavní obsah

Kdo je chlapec, který obvinil Jacksona

LOS ANGELES

Jackson se brání obvinění ze sexuálního zneužívání dětí. Na nově zřízených stránkách www.mjnews.us se obrací na ke svým fanouškům a přátelům s textem, v němž tvrdí: "Jak víte, obvinění, která proti mě byla nedávno vznesena, jsou velmi vážná. Jsou ale založena na velké lži. To se ukáže u soudu a pak budeme mít tento hrozný čas za sebou."

Foto: Josef Zajíc

Paní Lenka Kocierzová uvádí modní přehlídku v galerii G. 8.10.2013

Článek

Jackson rovněž uvedl, že jeho nová internetová stránka bude sloužit jako zdroj pro "oficiální komunikaci" v jeho případě s tím, že se omlouvá, ale "Vzhledem k závažnosti obvinění na radu právníků bude omezen v tom, co bude moci říci a nastanou i okamžiky, že nebude moci komentovat vůbec nic."

Pětačtyřicetiletý Jackson byl ve čtvrtek krátce zatčen a dopraven na policejní stanici v poutech, ačkoli se po dohodě mezi svými právníky a policií vzdal dobrovolně. Po asi hodině byl propuštěn na kauci tří milionů dolarů.

Jacksona obvinil nemocný chlapec

Chlapec, od něhož obvinění pochází, se setkal s Jacksonem v nemocnici. Tvrdí, že před tím, než byl zneužit na Jacksonově ranči Neverland, dostal drogy.

Přítel chlapcovy rodiny Jamie Masada uvedl pro televii NBC: Umíral a lékaři mu dávali tři nebo čtyři týdny života. Chtěl se setkat s Michaelem Jacksonem a pro mě celé setkání znamenalo pomoci tomu chlapci přežít."

Týdeník Newsweek potvrdil, že Jacksona obvinil chlapec postižený rakovinou.  Zpěvák nabízel jeho rodině, aby odcestovala do Jižní Ameriky, ta to však odmítla.

O chlapci se zmiňoval již britský dokument Living with Michael Jackson (Žít s M.J.) promítaný v únoru, v němž zpěvák přiznává, že s dětmi sdílel ložnici. Dokument uvádí, že ve vztahu k chlapci nebylo nic sexuálního.

Po odvysílání dokumentu chlapcova matka Jacksona obhajovala, ale jeho otec, který se s ní rozvedl, požadoval, aby dostal právo na výchovu dítěte.

Chlapcova rodina byla rozvrácená

Jak uvedla CNN chlapec pochází z rodiny, kde bylo násilí na denním pořádku. Případ násilí v rodině dokonce řešil 16. října 2001 vrchní soud v Los Angeles. Otec měl omezen styk s matkou chlapce, protože ji i děti bil, jí samotné způsobil podlitiny na levé paži a psychicky týral. Advokát, který muže soudu zastupoval, uvedl, že žena je velmi mstivá a že děti opakovaly přesně to, co jim řekla, takže jejich tvrzení nelze považovat za věrohodná.

Před asi deseti lety se podobný případ obvinění z pedofilie nedostal k soudu, když korunní svědek stáhl svou výpověď a dospěl se zpěvákem k mimosoudnímu vyrovnání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám