Hlavní obsah

Japonsko hlásí po přívalových deštích a sesuvech půdy nejméně šest mrtvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejméně šest mrtvých si vyžádaly sesuvy půdy a záplavy způsobené přívalovými dešti na japonském ostrově Kjúšú. Uvedly to v úterý místní úřady, podle kterých záchranáři pátrají po třech pohřešovaných. Japonská meteorologická služba mezitím snížila stupeň výstrahy, který před silnými dešti vydala už v pondělí.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Lidé se brodí ulicí během silného přívalového deště v Kurume v prefektuře Fukuoka na jižním ostrově Japonska

Článek

Obyvatelé ostrova na jihozápadě Japonska mají ovšem podle úřadů stále dbát na svou bezpečnost kvůli dalším možným sesuvům.

„Obce stále zjišťují počet obětí, ale víme o třech mrtvých a dalších třech, kteří zemřeli potenciálně v souvislosti s katastrofou. Víme také o třech pohřešovaných a dvou lehce zraněných,“ uvedl na tiskové konferenci tajemník japonské vlády Hirokazu Macuno.

Už v pondělí japonská média uvedla, že jeden z mrtvých byl nalezen v automobilu, který spadl do rozvodněné řeky v prefektuře Jamaguči. Další obětí se stala seniorka, jejíž dům v prefektuře Fukuoka před rozedněním zasáhl sesuv půdy.

Zátěžový týden. K tropickým vedrům se přidají silné bouřky

Počasí

Reklama

Výběr článků

Načítám