Hlavní obsah

Jackson převezen do nemocnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SANTA MARIA

Zpěvák Michael Jackson, který v americkém městě Santa Maria stojí před soudem za sexuální zneužívání dětí, byl v úterý převezen na pohotovost. Podle soudce Rodneyho Melvillea Jackson onemocněl chřipkou a na léčbu bude potřebovat tři až čtyři dny.

Foto: Sportpark Rybníček

Den plný zábavy, sportu a pohybu vás čeká ve Sportparku Rybníček

Článek

Jackson  směřoval k soudu, ale namísto toho zamířil na pohotovost.  Obě strany procesu začaly v pondělí vybírat dvanáctičlennou porotu, což nyní musí soud přerušit. Další výběr bude pokračovat příští týden v úterý. Jackson v pondělí u soudu působil klidně a vyrovnaně.

Očekává se, že výběr poroty potrvá ještě tři až čtyři týdny a samotný proces asi šest měsíců.

Svědčit budou i celebrity

V soudním procesu se zpěvákem Michaelem Jacksonem by měly svědčit i některé známé osobnosti ze světa showbyznysu. Jejich seznam přečetl v pondělí hudebníkův právní zástupce Thomas Mesereau.

Mezi svědky by se podle advokátova výčtu měli objevit například Elizabeth Taylorová, Diana Rossová a bývalý člen skupiny Backstreet Boys Nick Carter. Kromě nich by měli svědčit také Stevie Wonder, Larry King či producent Quincy Jones. Rovněž by se k soudu měla dostavit Jacksonova bývalá manželka Debbie Roweová a muž, jehož měl král popu sexuálně zneužít v roce 1993.

Horká fáze začala

V pondělí proces pokračoval po týdenní přestávce, která byla způsobena úmrtím v advokátově rodně. Porota se dostává do "horké fáze", z celkem 250 kandidátů začala vybírat dvanáct členů poroty a jejich osm zástupců. Ustanovení poroty může trvat až týden, jde o velice náročnou záležitost.

Jackson, který na výzvu soudce před kandidáty povstal, působil včera klidně a vyrovnaně. Na potenciální porotce se usmíval a mával jim. Narozdíl od prvních dnů jednání, kdy přišel na důkaz své nevinnosti v bílém, měl tentokrát černé šaty, červenou saténovou košili a zlatorudou vestu.

Složení kandidátů do poroty

Většina kandidátů jsou běloši, asi třetina Hispánci a jen pár jednotlivců je afroamerického původu. Jackson, který absolvoval několik plastických operací a podstoupil zákroky vedoucí ke změně barvy pleti, pochází z černošské rodiny.

Šestačtyřicetiletý Michael Jackson je nařčen ze sexuálního zneužívání nezletilých, k němuž mělo dojít na jeho ranči v pohádkovém Neverlandu. Všech deset bodů obžaloby však zpěvák popírá a označil je za "velkou lež". Domnívá se, že údajné oběti z něj jen chtějí vysoudit peníze.

Reklama

Související témata:

Související články

Michael Jackson věří v ospravedlnění

Za mimořádné pozornosti amerických médií začal v pondělí výběrem poroty v kalifornské Santa Marii proces s popovou hvězdou Michaelem Jacksonem. Ten je obviněn...

Soud s Jacksonem bude trvat půl roku

Více než tisíc novinářů z celého světa, stovky fanoušků a desítky odpůrců - tak vypadala v úterý atmosféra v kalifornském městě Santa Maria. Tamní soud...

Výběr článků

Načítám