Hlavní obsah

Giuliani prý chce kandidovat na amerického prezidenta

Právo, CNN, roš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rudolph Giuliani, legendární exstarosta New Yorku, na jehož bedrech spočívala organizace záchranných prací po teroristickém útoku 11. září 2001, se chce za dva roky ucházet o prezidentské křeslo.

Článek

S odvoláním na republikánské zdroje to napsal komentátor Robert Novak. Giuliani, jehož novináři touto otázkou bombardují už přes rok [celá zpráva], se ale zatím sám veřejně nevyjádřil.

Nicméně v dosavadních průzkumech mezi republikány se stále dělí o první a druhou příčku se senátorem Johnem McCainem. Například v červnové Gallupově sondě byl první s 29 %, McCain měl 26 %.

Podle stranických stratégů však Giuliani ztratí podporu hlavní konzervativní základny republikánů, až zjistí, že je tolerantní vůči potratům a právům homosexuálů a že je pro zpřísnění prodeje a držení zbraní. Aby si udržel šanci v primárkách, bude prý muset v některé z těchto pozic hodně slevit.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám