Hlavní obsah

Francie zastavila ruskou nákladní loď s auty

V noci z pátku na sobotu francouzské úřady zastavily v Lamanšském průlivu nákladní loď plující pod ruskou vlajkou. Domnívají se, že se na ni vztahují sankce uvalené Evropskou unií. Plavidlo mířící s nákladem aut do Petrohradu bylo přesměrováno do francouzského přístavu Boulogne-Sur-Mer, dokud nebude ukončeno vyšetřování.

Foto: Profimedia.cz

Boulogne-sur-Mer (ilustrační foto)

Článek

Na 127 metrů dlouhá nákladní loď jménem Baltic Leader převážela náklad automobilů z francouzského přístavu Rouen do Petrohradu. Podrobnosti o nákladu, tedy například, zda šlo o auta vyrobená v Evropě, nebyly zveřejněny.

„Plavidlo je silně podezřelé z napojení na ruské zájmy, na které se vztahují sankce,“ uvedla Veronique Magninová z francouzské námořní prefektury. Loď podle ní vlastní podnikatel, který je na sankčním seznamu EU. Jméno nebylo zveřejněno.

Dvaadvacet let stará loď byla přesměrována do francouzského přístavu Boulogne-Sur-Mer, kde bude zakotvena, dokud nebude celá záležitost vyšetřena.

Rusko hrozí zabavením majetku evropských a amerických firem

Evropa

Posádka lodi s úřady plně spolupracuje. Podle ruské agentury RIA Novosti žádá ruské velvyslanectví vysvětlení a hodlá vznést protest.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám