Hlavní obsah

Exploze v Glasgow: 7 mrtvých, 10 pohřešovaných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Sedm mrtvých, čtyřicet zraněných - to je nejnovější bilance úterního výbuchu továrny na výrobu plastických hmot ve skotském Glasgow. Hasiči navíc pátrají až po deseti zavalených osobách, které zůstávají pod sutinami zříceného domu. Informace přinesla ve středu britská televize BBC.

Foto: Adéla Černá

Vrtulník SAR na cvičení v Dolní Vltavici

Článek

Záchranáři stále doufají, že zasypané vysvobodí živé. Major Brian Sweeney prohlásil, že v minulých dvou hodinách byly v troskách slyšet zvuky a hlasy nejméně pěti lidí. Poté ale nastalo ticho.

Sweeney podotkl, že rovněž vycvičení psi zaznamenali stopy života. Doplnil, že na místě bez přestání pracuje 80 až 100 záchranářů. Ti odstraňovali sutiny celou noc.

Od pádu budovy se jim podařilo vyprostit celkem sedm zasypaných. Po nejméně deseti dalších se však stále pátrá. Policie proto připouští, že počet mrtvých může během dne narůstat. BBC navíc doplňuje, že ve čtyřech nemocnicích nyní leží 40 lidí zraněných při explozi - stav 16 z nich je vážný.

Továrna Stockline Plastics se zřítila v úterý krátce popoledni. [celá zpráva] Příčiny neštěstí se vyšetřují. Úřady ale již vyloučily, že by šlo o teroristický útok.

Reklama

Související články

Při explozi továrny v Glasgow zemřeli 2 lidé

Dva lidé zemřeli a jedenáct dalších bylo zraněno při úterní explozi továrny na výrobu plastických hmot v britském Glasgow. Po výbuchu se zřítil jeden dům....

Výběr článků

Načítám