Hlavní obsah

Žena skočila s dětmi do Macochy. Na místě zůstal kočárek a hračky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Jihomoravská policie vyšetřuje tragickou událost, při níž si vzala život žena spolu se dvěma dětmi skokem do propasti Macocha v Moravském krasu. Všichni tři v pátek na dně, v hloubce 138,4 metru, zemřeli. Podle deníku Blesk zůstal na místě opuštěný kočárek a rozsypané hračky.

Foto: Profimedia.cz

Propast Macocha, pohled z Horního můstku

Článek

„Policie totožnost obětí zná, okolnosti tragédie vyšetřujeme,“ potvrdil mluvčí policie Pavel Šváb. Později potvrdil, že šlo o dospělou osobu a dvě nezletilé děti. Podle informací idnes.cz se má jednat o zhruba třicetiletou ženu a její dvě děti – dvou a čtyřleté.

Na místo neštěstí vyjeli nejen policisté, ale také hasiči, záchranáři a vrtulník. Nikomu už však nemohli pomoci.

Podle Blesku žena s dětmi skočila z volně přístupného Horního můstku, kde byl nalezen kočárek a rozsypané hračky. Na nedalekém parkovišti zůstalo opuštěné auto s registrační známkou Moravskoslezského kraje.

„Paní, nedělejte to“

Deník.cz uvedl, že žena měla při skoku mladší dítě na prsou, druhé bylo asi tříleté. Sebevražednému skoku se podle webu snažil zabránit personál blízké restaurace.

„Žena seděla s dětmi asi půl hodiny před stánkem, kde prodávám. Z kočárku vyndala malé dítě a chovala ho. Podle oblečení to bylo děvčátko. Vedle seděla starší, asi tříletá holčička. Později jsem od Horního můstku zpovzdálí slyšela hodně silný dětský pláč a křik. Pak vyběhl číšník a ještě někdo. Křičel: Paní, nedělejte to, nedělejte to! A pak zazněl další výkřik. To asi, jak žena skočila. Když jsem tam doběhla já, byl na vyhlídce už jen opuštěný kočárek,“ řekla cizinka, která se představila jako Olena.

Magická hlubina, nad níž jsou dva vyhlídkové můstky, už v minulosti přitáhla řadu sebevrahů. Někteří dojeli do těchto míst Moravského krasu i ze značné dálky.

Macocha je součástí Punkevních jeskyní a vznikla propadnutím stropu jeskyně. Na jejím dně se nacházejí dvě jezera. Součástí je Horní můstek, kde kdysi stál dřevěný gloriet; ten je v nejvyšším bodě. Dolní můstek se nachází 92 metrů nad spodní části propasti. Macochou protéká říčka Punkva.

Žena zemřela po pádu do rokliny v Malé Fatře, na turistickém chodníku zůstaly tři malé děti

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám