Hlavní obsah

Zničme konečně Ukrajincům všechnu infrastrukturu, hřímala v televizi ruská propagandistka

K totálnímu zničení civilní ukrajinské infrastruktury vyzvala v televizní debatě šéfka ruské stanice RT.com Margarita Simonjanová. Žena, která je Západem označována za jednu z hlavních tváří Putinovy propagandy, uvedla, že nechápe, proč to Rusko konečně neudělá. Bylo by to podle ní rychlé a jednoduché.

Foto: Profimedia.cz

Margarita Simonjanová

Článek

„Copak už tam nezbyla žádná civilní infrastruktura? V těch neosvobozených (Ruskem neobsazených  pozn. red.) oblastech? Není tam žádné elektrické vedení, rozvodny, jaderné elektrárny, logistické uzly? Je tam spoustu objektů, jejichž zničení by tenhle nepřátelský stát paralyzovalo,“ rozohnila se hlavní manažerka stanice RT.

Simonjanová se spolu s dalšími postavami ruské propagandy účastnila nedělní debaty televizní kanálu Rossija 1 moderované další těžkou váhou – Vladimirem Solovjovem. Řeč byla o tom, jak by měla Moskva reagovat na očividné úspěchy ukrajinského protiútoku na východě Ukrajiny, který ruské jednotky v uplynulých dnech přinutil k úprku.

Rusko už dělostřeleckými útoky na postup ukrajinské armády odpovědělo. Z kraje týdne zaútočilo na Charkov a další místa v Ukrajinci osvobozené Charkovské oblasti, vyřadilo dodávky elektrického proudu i zásobování vodou. Dodávky však již byly obnoveny.

Odvetné ruské útoky: Charkov, Dnipro i Poltava potemněly

Válka na Ukrajině

„Mohlo by to být provedeno rychle a jednoduše. Postihlo by je to na dlouhou dobu a narušilo jakékoliv jejich další akce. Proto si já i další neustále pokládáme otázku, proč to neuděláme. A odpověď nenacházíme. Možná nastal čas to udělat, nebo vysvětlit lidem, proč to neuděláme. Alespoň já tomu tedy nerozumím,“ apelovala Simonjanová.

Myslete na následky

Další diskutující Alexej Leonkov, titulovaný jako vojenský expert, jí nabídl vysvětlení: „Můžeme hystericky volat po totálním blackoutu po celé Ukrajině. Přemýšlíte ale o tom, co by to znamenalo? Když by došlo na zimu, hlad a žádnou tekoucí vodu, nadělalo by nám to tam víc přátel?“

„Nejdřív své krajany osvobodíme od nacismu, pak je nakrmíme a zahřejeme,“ poznamenal moderátor Solvojov, než předal slovo dalšímu řečníkovi.

„Pokud jde o Ukrajinu, věřím tomu, že většina obyvatel je na straně Spojených států a v tomhle smyslu nejsou součástí ukrajinského lidu, který pokládáme za součást našeho lidu. To bychom měli mít na paměti. Ti, kdo slouží Spojeným státům pro peníze, z chamtivosti nebo z jakéhokoliv jiného důvodu, pomáhají Američanům ve snaze nás zničit, nepatří k našemu lidu, nemůžeme být jeden lid,“ uvedl zase v debatě politolog Dmitrij Kulikov.

Zdecimovaní okupanti na jihu Ukrajiny vyjednávají o složení zbraní

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám