Hlavní obsah

Zneužívaná sboristka se při procesu se sbormistrem zabila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manchester

Osmačtyřicetiletá britská učitelka hry na housle Frances Andradeová byla nalezena ve svém bytě mrtvá ani ne týden poté, co podala před manchesterským soudem klíčové svědectví v případu zneužívání sboristek ze strany sbormistra Michaela Brewera, uvedla SkyNews. Ten byl i se svou bývalou ženou Kay uznán vinným ze sexuálního napadení Andradeové, k němuž došlo před třiceti lety.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Nyní 68letý Brewer, který stál v čele Národního sboru mladých, byl odsouzen za to, že Andradeovou sexuálně zneužíval ve své kanceláři v Chethamu, když jí bylo 14 a 15 let. Obtěžovala ji i stejně stará Kay Brewerová už jako dospělou, když byla u nich na návštěvě.

Brewer byl zproštěn obvinění, že dívku znásilnil v osmnácti a že ji sexuálně napadl, když byla ještě jako dítě u něj na návštěvě.

Soudce při vyhlášení rozsudku zmínil i osud poškozené: „Naneštěstí tato paní přišla o život během tohoto procesu. Vzala si ho. Nenechala ale žádný dopis na rozloučenou, takže za jakých okolností si život vzala, nevíme.“

Svědčila 16. a 17. ledna veřejně. Vyšetřování nespustila ona, ale učitelka hudby u Národního sboru mladých Jenavora Williamsová, které o dění v Chethamu řekla právě Andradeová. Ta to chtěla řešit interně, ale Williamsová se obrátila na policii. Andradeová pak souhlasila, že se bude na vyšetřování podílet.

Andradeová připustila, že v době, kdy by obtěžována, to nechápala jako sexuální útok.

Brewer musel post sbormistra opustit v roce 1994, když navázal nevhodný vztah se 17letou dívkou.

Reklama

Výběr článků

Načítám