Hlavní obsah

Žena odnosila a porodila vlastního vnuka za nemocnou dceru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Pětačtyřicetiletá Velšanka Julie Bradfordová odnosila vlastního vnuka. Zdravého chlapce porodila minulý pátek. Bradfordová podstoupila umělé oplodnění za svoji jednadvacetiletou dceru, která je neplodná kvůli nemoci. O případu informovala ve středu stanice BBC.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Od dospívání jsem toužila po tom stát se matkou a teď se nám sen vyplnil. Moje máma je ta nejstatečnější a nejúžasnější žena na světě,“ radovala se minulý pátek Jessica Jenkinsonová z narození syna Jacka. Sama ho odnosit nemohla v důsledku své nemoci.

Jessica jako osmnáctiletá onemocněla rakovinou děložního čípku, avšak ještě před tím, než nastoupila léčbu, nechala si v Cardiffské univerzitní nemocnici odebrat a zmrazit vlastní vajíčka. O tom, že její matka podstoupí umělé oplodnění, se rozhodlo počátkem roku.

„Zvládli mi odebrat 21 vajíček, než začaly chemoterapie, ale jen deset jich přežilo. Udělali z nich embrya, která po dvou týdnech zamrazili. V květnu embryo rozmrazili a implantovali do máminy dělohy,“ vylíčila Jenkinsonová.

Její matka uvedla, že to pro ni byla šance, jak napravit těžkosti spojené s dceřinou nemocí. Poslední tři roky její léčby popsala jako „naprosto nejhorší“ roky svého života, během nichž trpěla, protože dceři nemůže pomoci.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám