Hlavní obsah

Žena odnosila a porodila vlastního vnuka za nemocnou dceru

– Londýn

Pětačtyřicetiletá Velšanka Julie Bradfordová odnosila vlastního vnuka. Zdravého chlapce porodila minulý pátek. Bradfordová podstoupila umělé oplodnění za svoji jednadvacetiletou dceru, která je neplodná kvůli nemoci. O případu informovala ve středu stanice BBC.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Od dospívání jsem toužila po tom stát se matkou a teď se nám sen vyplnil. Moje máma je ta nejstatečnější a nejúžasnější žena na světě,“ radovala se minulý pátek Jessica Jenkinsonová z narození syna Jacka. Sama ho odnosit nemohla v důsledku své nemoci.

Jessica jako osmnáctiletá onemocněla rakovinou děložního čípku, avšak ještě před tím, než nastoupila léčbu, nechala si v Cardiffské univerzitní nemocnici odebrat a zmrazit vlastní vajíčka. O tom, že její matka podstoupí umělé oplodnění, se rozhodlo počátkem roku.

„Zvládli mi odebrat 21 vajíček, než začaly chemoterapie, ale jen deset jich přežilo. Udělali z nich embrya, která po dvou týdnech zamrazili. V květnu embryo rozmrazili a implantovali do máminy dělohy,“ vylíčila Jenkinsonová.

Její matka uvedla, že to pro ni byla šance, jak napravit těžkosti spojené s dceřinou nemocí. Poslední tři roky její léčby popsala jako „naprosto nejhorší“ roky svého života, během nichž trpěla, protože dceři nemůže pomoci.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám