Hlavní obsah

Zabil ho Putin, ruským úřadům nevěříme, vzkázal Navalného tým

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatím nemáme žádné potvrzení, že Alexej Navalnyj skutečně zemřel, vzkázal šéf štábu ruského opozičníka Leonid Volkov. Ten rovněž oznámil, že do města Charp, které leží blízko sibiřské vězeňské kolonie IK-3, míří Navalného právník.

Foto: Profimedia.cz

Leonid Volkov s Alexejem Navalným na archivním snímku

Článek

„Nemáme důvod věřit státní propagandě. Pokud je to pravda, pak to není ,Navalnyj zemřel‘, ale ,Putin zabil Navalného‘. Ale nevěřím jim ani slovo,“ vzkázal Volkov na sociální síti X.

„Zatím to nemáme potvrzené. Alexejův právník nyní letí do Charpu. Jakmile budeme mít nějaké informace, budeme je hlásit,“ napsala rovněž opozičníkova mluvčí Kira Jarmyšová.

Ta přitom 14. února informovala, že Navalnyj byl už posedmadvacáté umístěn do „trestní cely“ se zostřenými podmínkami, kam jsou vězni za trest posíláni, napsal web Meduza.

Navalnyj byl v minulosti otráven, ruský opozičník z toho vinil ruského prezidenta Vladimira Putina. Navalnyj byl uvězněn hned po návratu do vlasti z Německa, kde jej z otravy vyléčili.

Kreml: Putin o smrti Navalného ví, dalších pokynů netřeba

Evropa

Ruský opoziční lídr Navalnyj je po smrti

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám