Hlavní obsah

Záběry po srážce lodí v Baltu. Dva lidé z britské lodi byli opilí či zdrogovaní

Dva členové posádky britské nákladní lodi, která se v noci na pondělí srazila v Baltském moři s dánským plavidlem, měli v krvi nepovolené množství alkoholu či drog. Oznámil to majitel britské lodi. Nehoda, která se stala mezi dánským ostrovem Bornholm a jihošvédským městem Ystad, si vyžádala jednu oběť, další člověk se pohřešuje.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Srážka lodí v Baltu má jednu oběťVideo: Reuters

 
Článek

Švédská prokuratura začala případ vyšetřovat a z britské lodi zadržela dvě osoby. Jedna z nich je britský občan. Ten je podezřelý ze zavinění smrti jiné osoby, hrubé nedbalosti v námořní dopravě a hrubého opilství na moři.

Druhým je chorvatský občan podezřelý z opilosti na moři. Míru opilosti nechtěl státní zástupce Tomas Olvmyr komentovat.

Foto: Johan Nilsson, ČTK/AP

Při srážce v Baltu se dánská nákladní loď Karin Höj převrhla

„V souladu se standardními procedurami... podstoupili všichni členové posádky (britského plavidla) Scot Carrier testy na drogy a alkohol a u dvou z nich bylo zjištěno nepovolené množství,“ uvedla v prohlášení společnost Scotline, která plavidlo Scot Carrier vlastní.

Firma zdůraznila, že ohledně omamných látek uplatňuje přísnou politiku a netoleruje žádné přestupky.

V Baltu se srazily nákladní lodě. Záchranáři slyšeli křik, ale nikoho nenašli

Evropa

„Informace, které nyní máme, naznačují, že tyto lodě pluly paralelně, když se britská loď otočila a vjela do cesty dánskému plavidlu,“ uvedl Olvmyr.

Foto: Tt News Agency, Reuters

Loď Scot Carrier po srážce s lodí Karin Höj

Při srážce se dánská nákladní loď Karin Höj převrhla a v jejím trupu byl později nalezen jeden ze dvou členů posádky mrtvý. Druhý se pohřešuje a naděje na jeho záchranu jsou minimální. Baltské moře má v místě havárie teplotu pouhé čtyři stupně Celsia.

Nehoda se stala v pondělí kolem 3:30 SEČ ve švédských vodách. Dánský meteorologický ústav uvedl, že v oblasti byla v době incidentu mlha, která však pro tuto roční dobu nebyla nijak neobvyklá.

Foto: Tt News Agency, Reuters

Při srážce v Baltu se dánská nákladní loď Karin Höj převrhla

Reklama

Výběr článků

Načítám