Hlavní obsah

V ruském Tuapse hořela rafinerie, místní slyšeli drony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V areálu rafinerie v jihoruském přístavním městě Tuapse došlo v noci na čtvrtek k masivnímu požáru. V místě byl vyhlášen letecký poplach a ozývaly se exploze. Oheň se v ranních hodinách podařilo uhasit, uvedla agentura RBC.

V ruském Tuapse hořela rafinerie, místní slyšeli dronyVideo: Reuters

 
Článek

Očití svědci citovaní webem Jugopolis tvrdili, že viděli před požárem na obloze letět drony. Město na pobřeží Černého moře se stalo terčem ukrajinských dronových útoků také přesně před rokem.

Rafinérie v Tuapse je jedna z největších v Rusku a jediná na pobřeží Černého moře. Nejbližší ukrajinské pozice jsou vzdálené 450 kilometrů.

Foto: Video Obtained By Reuters, Reuters

Ničivý požár v jihoruské rafinérii v Tuapse

Ničivý požár v jihoruské rafinérii v Tuapse

„Jsem na místě požáru. Podle dostupných informací nejsou oběti na životech ani zranění. Požár byl lokalizován, probíhá hašení. Žádám, abyste důvěřovali oficiálním zdrojům informací a nezveřejňovali videa z místa, pokud se chcete vyhnout nepříjemným důsledkům,“ uvedl před rozedněním šéf administrativy Tuapsinského okresu Sergej Bojko.

Informaci o lokalizaci požáru v té době rozporoval zpravodajský web The Insider. Na sociálních sítích ve stejné chvíli kolovaly záběry postižené rafinerie, z níž vysoko k obloze šlehaly mohutné plameny. Podle RTVI dosahovaly výšky sedmdesáti metrů.

Místní úřady ani ruské ministerstvo obrany oficiálně nepotvrdily, že by požár způsobil útok bezpilotních letounů.

Náletu dronů v noci na čtvrtek čelila také Ukrajina. Ukrajinská armáda uvedla, že se její protivzdušné obraně podařilo zničit většinu ruských bezpilotníků, které útočily na cíle v Oděské a Mykolajivské oblasti, konkrétně 11 ze 14 strojů.

Guvernér Oděské oblasti Oleh Kiper oznámil, že při útocích na Oděsu byl poškozen průmyslový objekt i civilní infrastruktura a obytné domy. Jeden člověk podle něj utrpěl popáleniny, další byl hospitalizován s mnohačetnými řeznými ranami.

Rozsáhlý požár skladu v Petrohradě. Protipožární systém vypnuli, když spouštěl falešné poplachy

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám