Hlavní obsah

Vrah ve Francii si své oběti natáčel a vysílal živě přes Facebook

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž
Aktualizováno

Vrah francouzského policisty a jeho ženy v Magnanville si své oběti natočil na video. Pětadvacetiletý Larossi Abballa na něm přemýšlí, co udělá s tříletým synem páru, který nakonec přežil. Video se nakrátko objevilo na Facebooku, uvedla stanice SkyNews.

Foto: Profimedia.cz

Zásahová jednotka RAID Larossiho Abballu zastřelila.

Článek

Záběry se objevily na stránkách Facebook Live, kde mohou uživatelé sítě vysílat přímé přenosy. Podle nejmenovaného policejního zdroje na něm útočník nahlas uvažuje, jak má naložit s tříletým synem zavražděného páru.

Chlapec nakonec jako jediný přežil, podle zásahové jednotky RAID, která Abballu po několika hodinách krátce po pondělní půlnoci zabila, vyvázlo dítě bez zranění, ale je v šoku. [celá zpráva]

Na Facebooku, odkud jeho profil v úterý ráno zmizel, také Aballa podle agentury AP v nedávných příspěvcích zveřejnil videa kritizující Izrael a Saúdskou Arábii. Jako poslední na svém profilu zveřejnil upravené logo evropského šampionátu ve fotbalu, které se v těchto dnech koná ve Francii. Na logu byly podle AP zvýrazněné údajné zednářské a okultní symboly. Abballa k tomu asi 18 hodin před útokem připsal: „Někdo říká, že všude vidíme zlo!“ K jinému videu doplnil, že „z EURO bude hřbitov“.

Abballa byl dříve odsouzen za napojení na islámské radikály v Pákistánu a údajně byl ve spojení s extremisty verbujícími džihádisty do Afghánistánu a Sýrie. Už dříve dával najevo sympatie k Islámskému státu, což podle médií potvrdil během vyjednávání s policií.

Před pár měsíci si založil noční roznáškovou službu rychlého občerstvení nazvanou Dr. Food. Později si na internetu postěžoval, že se zákazníci nechovají hezky.

Související téma:

Foto: Reuters TV, Reuters

Larrossi Abballa

Agentura AP informovala, že policie v souvislosti s Abballovým činem zadržela dva lidi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám