Hlavní obsah

Vodopád v Bad Gasteinu se změnil ve hřmící inferno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bad Gastein

Prudké srážky na severním návětří Alp způsobily lokální záplavy i značné škody na infrastruktuře. Vodopád ve slavných lázních Bad Gastein předvedl divadlo, jaké už dlouho nebylo k vidění.

Známý Gasteinský vodopád v Salcbursku se změnil v hnědou bouřící masu.Video: Reuters

 
Článek

„Za posledních třicet let si nic podobného nepamatuji,“ řekl v úterý listu Salzburger Nachrichten Gerhard Steinbauer, starosta světoznámých lázní Bad Gastein v rakouské spolkové zemi Salcbursku. Měl tím na mysli záplavu, kterou do lokality přinesly dlouhotrvající silné srážky.

Podle rakouských hydrologů, kteří průtok v Gasteinském vodopádu klasifikovali stupněm HQ30, měl pravdu: taková událost se statisticky vyskytne jednou za třicet let.

Jindy klidný vodopád v centru lázeňského města, který se v minulosti stal mnohokrát předlouhou pro malíře, se změnil v pěnící masu hnědé vody, která zcela vyplnila koryto.

Během úterý se počasí v Salcbursku začalo vracet k normálu, nicméně řada silnic i místních komunikací zůstává zaplavená a starostové jednotlivých obcí sčítají škody.

Itálii drtí zdivočelé počasí: Hoří, sněží a lije jak z konve

Počasí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám