Hlavní obsah

Vládní posty obsadili na Slovensku i lidé s pochybnou minulostí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco s nástupem nové slovenské vlády premiéra Robera Fica se pozornost soustředí především na jména ministrů, na pozicích jejich náměstků se objevují lidé s často problematickou minulostí, kterým v některých případech stále hrozí soudní procesy, upozorňují tamní média.

Foto: Profimedia.cz

Filip a Štefan Kuffovi

Článek

Náměstkem slovenského ministra spravedlnosti stal Pavol Gašpar, syn bývalého policejního prezidenta Tibora Gašpara. Pavol Gašpar byl v minulosti obviněn z navádění bývalého ministra vnitra Roberta Kaliňáka ke křivé výpovědi.

Pavol Gašpar se na myslivecké chatě setkával se špičkami Směru a nitranským podnikatelem Miroslavem Bödörem. Tibor Gašpar se stal poslancem, když v letošních volbách kandidoval za stranu Směr-sociální demokracie Roberta Fica. Byl zvolen do čela parlamentního výboru pro obranu a bezpečnost.

Hrozící soudy

Denník N v této souvislosti upozornil, že Tiborovi Gašparovi stále hrozí soud kvůli podezření, že za bývalé vlády Směru vedl policii tak, že umožnil mafiánským způsobem zneužívat policii podnikatelem Norbertem Bödörem, synem již zmíněného Miroslava Bödöra.

Náměstkem ministra zemědělství se stal Vladimír Vnuk, který je podle týdeníku Plus 7 dní rovněž blízký Norbertu Bödörovi. Náměstky ministrů se stali také Štefan a Filip Kuffovi. Otec Štefan na ministerstvu kultury a jeho syn Filip na ministerstvu životního prostředí. Kuffovy už léta soudí kvůli údajným útokům na farmáře a čelí obžalobě za vyhrožování, upozornil web Aktuality.sk. Oba vinu popírají.

Generálním tajemníkem služebního úřadu resortu obrany se stane Peter Krajčírovič. Šéfoval ochrance ústavních činitelů v čase, kdy se odehrál podivný únos vietnamského občana slovenským vládním speciálem do Moskvy. Ministrem vnitra byl tehdy Robert Kaliňák, který se po letošních volbách stal ministrem obrany.

Náměstkyní ministra vnitra se stala bývalá rektorka policejní akademie Lucia Kurilovská. Jako rektorka skončila po nešťastném incidentu, kdy instruktor postřelil mladou policejní kadetku.

Přehlídka kamenných tváří: Čaputová jmenovala Ficovu vládu

Evropa

Příští ministr obrany Kaliňák se může dostat do sporu s vedením armády

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám