Hlavní obsah

Vezmu na sebe jen francouzské obleky, rozhodl Macron. Bude si muset připlatit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Francouzský prezident Emmanuel Macron se rozhodl změnit krejčího a od nynějška bude nosit už jen obleky vyrobené ve Francii, napsal časopis Closer. Šéf Elysejského paláce se začne oblékat u firmy Smuggler, která jako jediná pařížská firma své obleky vyrábí výhradně ve Francii, konkrétně ve městě Limoges na jihozápadě země.

Foto: Eric Feferberg/Pool, Reuters

Francouzský prezident Emmanuel Macron ve Versailles

Článek

„Emmanuel Macron chce ukázat, že s veškerou vervou hájí značku 'vyrobeno ve Francii'," řekla expertka na komunikaci Mathilde Aubinaudová.

Změna krejčího však bude finančně náročnější a prezident při platbě za nové oblečení bude muset sáhnout hlouběji do kapsy. Oblek značky Smuggler vyjde na 800 až 1200 eur (20 až 30 tisíc korun). To je podle deníku Le Figaro mnohem více, než byl dosud zvyklý za obleky utrácet.

Když se v květnu ujímal funkce, uvedl, že se obléká u pařížské firmy Jonas, která nabízí obleky za cenu kolem 400 eur (10 tisíc korun).

Foto: Profimedia.cz

Brigitte Macronová v bílých šatech zdobených černou krajkou od Louise Vuittona.

O garderobu prezidentovy manželky Brigitte Macronové se stará slavná firma Louis Vuitton. Právě tato luxusní značka patří k jejím nejoblíbenějším. Od roku 2015 s ní má exkluzivní „vztah”. V létě zmíněného roku dostala od Delphine Arnaultové, zástupkyně šéfa značky, několik módních rad ohledně odívání. Od té doby si Macronová na veřejné akce půjčuje oděvy výhradně této značky.

Reklama

Výběr článků

Načítám