Hlavní obsah

Ve Švédsku podpálili další ubytovnu pro azylanty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stockholm

Ve Švédsku vyhořela v noci na soboru další plánovaná ubytovna pro uprchlíky. Za posledních několik dní se jedná už o pátý podobný požár, informovala agentura AP. Policie, která případ vyšetřuje jako žhářství, pohřešuje dvě osoby.

Článek

Požár ubytovny pro zhruba 40 žadatelů o azyl ve městě Eskilstuna, asi sto kilometrů západně od metropole Stockholmu byl nahlášen v pátek ve 23:00, uvedl anglojazyčný web The Local.

Podle mluvčího Paula Edenströma policisté zatím nemají informace o dvou lidech, kteří měli v domě hlášenu trvalou adresu. Domnívají se ale, že v době vzniku požáru byli uvnitř budovy, která vyhořela do základů.

Budova stála v letním táboře. Policie případ vyšetřuje jako žhářství, ale zatím nemá žádné podezřelé.

Za posledních několik dní se ve Švédsku jedná už o pátý případ požáru budovy, v níž měli nalézt migranti dočasné ubytování. Všechny incidenty se odehrály v jižní části země. Naposledy v úterý shořela ubytovna v Munkedalu nedaleko Göteborgu. Od začátku roku jde o patnáctý podobný požár.

Švédsko patří spolu s Německem k zemím, které přijímají nejvíce běženců. O azyl zde letos požádalo zatím přes 95 000 lidí. Imigrační úřady odhadují, že do konce roku do země přijde asi 190 000 migrantů.

Reklama

Výběr článků

Načítám