Hlavní obsah

Ve Francii zavraždili ženu a čtyři děti, policie zadržela otce rodiny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Versailles
Aktualizováno

Těla ženy a čtyř dětí byla nalezena v pondělí večer ve francouzském městě Meaux ležícím asi 40 kilometrů od Paříže. Nejmladší zavražděné dítě bylo devítiměsíční nemluvně, nejstarší desetileté, uvedla prokuratura. V úterý ráno pak policie zadržela 33letého otce dětí, který je hlavním podezřelým, napsala agentura AFP s odvoláním na policejní zdroj.

Foto: Profimedia.cz

Vraždu vyšetřuje francouzská policie (ilustrační foto)

Článek

Na policii se obrátili příbuzní, když se o Vánocích nemohli spojit matkou a jejími dětmi. Policisté v bytě objevili pět mrtvých těl. Prokurátor Jean-Baptiste Bladier potvrdil, že případ vyšetřuje soudní policie ve Versailles.

Policisté pátrali po 33letém manželovi, který je hlavním podezřelým, protože na dveřích ani oknech bytu nebyly nalezeny žádné stopy po násilném vniknutí. Zdroj AFP později uvedl, že bezpečnostní složky ho zadržely ve městě Sevran na pařížském předměstí. Muž má psychické potíže a už dříve byl úřadům známý v souvislosti s domácím násilím.

Bladier médiím sdělil, že podezřelý muž v roce 2019 zaútočil na svou ženu a bodl ji nožem do lopatky. Kvůli duševnímu stavu byl však jeho případ odložen. Již o dva roky dříve začal být podle prokurátora monitorován kvůli psychotickým stavům.

Stanice BBC upozornila, že je to už třetí případ vražd dětí v oblasti Paříže. Koncem listopadu se 41letý muž v Alfortville přiznal, že zabil své tři dcery ve věku čtyř, deseti a jedenácti let. Hned poté se vydal do rukou zákona. V říjnu pak své tři dcery zabil policista ve Vermars. Pak obrátil zbraň proti sobě.

Ve Francii se 15letý hoch přiznal k vraždě rodičů, zapálil společný dům

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám