Hlavní obsah

Ve Francii se 15letý hoch přiznal k vraždě rodičů, zapálil společný dům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K vraždě rodičů a zapálení společného domu se přiznal ve Francii patnáctiletý hoch. Rodina žila v obci Châteauvilain mezi Lyonem a Grenoblem. Policie našla ohořelá těla před týdnem a mladíka zadržela v sobotu na jihu Francie. K činu se přiznal a v pondělí byl obviněn z vraždy.

Foto: Stephanie Lecocq, Reuters

Francouzská policistka hlídkuje u vozu. Ilustrační foto

Článek

„Stejně jako to již učinil před četníky, tak i před vyšetřujícím soudcem se přiznal k činu, včetně jeho plánování. Byl umístěn do vazby,“ uvedl podle listu Le Matin prokurátor v Grenoblu Eric Vaillant.

Soudce „nařídí psychiatrický a psychologický posudek, který by mohl přispět k pochopení činu a k vyhodnocení chlapcovy odpovědnosti,“ dodal Vaillant s tím, že chlapec byl umístěn do věznice, do oddělení pro mladistvé.

„Jsme tu, abychom pobodali bílé lidi.“ Gang vtrhl ve Francii na oslavu a ubodal šestnáctiletého chlapce

Evropa

V rodině se dvěma syny panovaly běžné poměry, rodina dobře vycházela i s obyvateli vesnice, kde žila, napsal Le Matin. Jako „normální, bezproblémovou“ rodinu popsala i prokuratura.

Před týdnem, v noci na pondělí vyhořel rodinný dům v obci Châteauvilain, která má asi 800 obyvatel. V troskách se našla dvě „téměř kompletně spálená těla“, která nesla stopy střelné zbraně na hlavě a na krku, uvedli vyšetřovatelé. Mladší ze synů po požáru beze stopy zmizel, policie ho vypátrala v sobotu. Starší syn v době požáru v domě nebyl, studuje mimo město.

Slovák zabil nožem bratra a zranil rodiče, pak skočil z okna

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám