Hlavní obsah

V Žilině se někdo pokusil zapálit krajskou centrálu strany Směr

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žilina

V noci na pátek hořela střecha budovy krajského sídla vládní strany Směr-sociální demokracie v Žilině. Server tvnoviny.sk k tomu poznamenal, že zřejmě nešlo o náhodu.

Foto: TV Markíza

Posprejovaná centrála Směru v Žilině

Článek

Úmyslné žhářství potvrzuje i nápis „zloději” nastříkaný sprejem na zeď budovy. Podle televize TA3 hasiči požár zlikvidovali po druhé hodině po půlnoci a oheň se nestačil rozšířit do interiéru.

„Na místě zasahovalo 14 hasičů s pěti kusy hasičské techniky,“ uvedla televize. Rozsah škod a příčinu požáru zkoumá policie.

Server tvrdí, že někdo hodil hořící pneumatiku na přístřešek, odkud se požár rozšířil na střechu budovy.

V krajském sídle mají své kanceláře poslanci slovenského parlamentu za stranu Směr Igor Choma a Juraj Blanár, který je také místopředsedou strany.

„Násilí není řešení. Pokus o podpálení žilinské centrály strany Směr-sociální demokracie je v demokratickém státě nepřijatelný. Vedení strany, poslanci, členové a sympatizanti útok jednoznačně odsuzují,“ napsalo tiskové oddělení strany ve stanovisku zaslaném Novinkám.

Reklama

Výběr článků

Načítám