Hlavní obsah

V Rusku poslali do vazby osmého podezřelého: pronajímal útočníkům byt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruský soud oznámil identitu dalšího, už osmého vazebně stíhaného v souvislosti s pátečním teroristickým útokem v ruském Krasnogorsku na okraji Moskvy. Jde o Ališera Chatamoviče Kasimova, který podle ruských vyšetřovatelů pronajal útočníkům z Crocus City Hall byt, napsala RBK.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Ališer Kasimov, poslední zatčený v souvislosti s terorem v Rusku

Článek

Soudkyně Jelena Lenskaja v úterý poslala Kasimova do vyšetřovací vazby do 22. května. Kasimov se u soudu hájil, že pouze zveřejnil inzerát s nabídkou pronájmu bytu a nevěděl, že jeho nájemníci jsou spojeni s terorismem, uvedl zpravodajský web Meduza.

Podle RBK člověk s takovým jménem figuruje v podnikatelském rejstříku jako podnikající fyzická osoba. Podle tohoto zdroje se má věnovat dovážce potravin.

Jak napsala Meduza, Kasimov je původem z Kyrgyzstánu a má ruské občanství. Je mu 32 let, je to ženatý otec tří dětí s adresou trvalého bydliště ve vesnici Putilkovo v Krasnogorském okrese Moskevské oblasti. Má vlastní kavárnu a žádný záznam v trestním rejstříku.

První čtyři obvinění, které ruské bezpečnostní složky zatkly v noci na pondělí, se objevili u soudu po výsleších v zuboženém stavu. V pondělí večer policie zadržela další tři podezřelé, dva z nich už obvinila. U jednoho uvedla, že jde o muže narozeného v Tádžikistánu s ruským občanstvím.

Dilovar Islomov u moskevského soudu, který jej poslal do vazby. Podle vyšetřovatelů muž dříve vlastnil vůz Renault Symbol, kterým teroristé prchali z místa činu Video: AP

Podle posledních dostupných informací během teroristického útoku na koncertní sál pojmenovaný po Muslimu Magomajevovi, sovětském a ruském zpěvákovi původem z Ázerbájdžánu, který se nachází v luxusním centru Crocus City Hall, zahynulo 139 lidí a další stovka zraněných je dosud v péči lékařů.

Video z teroristického útokuVideo: Al-Amaq

Podlitiny a uříznuté ucho u zadržených po útoku v Moskvě? Kreml to nekomentuje

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám