Hlavní obsah

V Rusku se zřítil bitevník Su-25

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V ruské Belgorodské oblasti, která se nachází u hranic s Ukrajinou, se ve čtvrtek zřítil ruský bitevní letoun Su-25. Podle tiskových agentur to oznámilo ruské ministerstvo obrany, podle něhož byla příčinou zřejmě „technická závada“. Pilot zahynul.

Foto: Profimedia.cz

Suchoj Su-25

Článek

„Po ukončení bojové mise havaroval při návratu na svou základnu v Belgorodské oblasti letoun Su-25 ruských leteckých sil. Pilot zahynul,“ stojí v prohlášení ruského resortu obrany podle agentury Interfax.

V čem přesně bojová mise spočívala, úřad neupřesnil, podotkla stanice BBC na svém ruskojazyčném webu. Belgorodská oblast sousedí s Ukrajinou, kterou Rusko před rokem vojensky napadlo.

Ruské ministerstvo obrany poznamenalo, že letadlo spadlo v neobydlené oblasti a na zemi nejsou žádné škody.

Gubernátor Belgorodské oblalsti Vjačeslav Gladkov dříve na sociální platformě Telegram napsal, že záchranáři a vyšetřovatelé jsou na místě pádu letadla poblíž města Valujki.

O den dříve Gladkov informoval o explozi v příhraničním městě Šebekino, při níž byl zraněn jeden člověk. V uplynulém roce se ruské pohraniční obce v blízkosti bojové zóny opakovaně dostaly pod palbu, poznamenala už dříve BBC. Ruské úřady opakovaně obviňují ukrajinskou stranu, ta ostřelování ruského území popírá.

Rusko na Ukrajině soustředí ofenzivu na šest měst

Válka na Ukrajině

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám