Hlavní obsah

V ruském skladu hoří munice, každých dvacet sekund přijde jeden výbuch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva
Aktualizováno

Z deseti na třináct stoupl počet zraněných při požáru, který vypukl ve středu ve skladu munice v ruské Rjazaňské oblasti asi 300 kilometrů jihovýchodně od Moskvy, uvedla agentura TASS. Exploze munice pokračuje i ve čtvrtek ráno. Z vesnic v okruhu pěti kilometrů od skladu muselo být evakuováno již přes 2300 lidí, lidi ze vzdálenějších vesnic evakuace ještě čeká.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Požár v ruském muničním skladu Video: Reuters

 
Článek

V armádním areálu začala ve středu odpoledne hořet suchá tráva, načež se oheň rozšířil i na uskladněné střelivo.

„Stav v 6:00 je takový, že výbuchy pokračují s velkou intenzitou, jeden výbuch každých dvacet sekund, takže tři za minutu,“ uvedl ve čtvrtek zdroj TASSu. Podle něj se nepodařilo ani uhasit požár. „Do hašení požáru a likvidace následků výbuchů je zapojeno 800 lidí, kteří použili na 200 kusů techniky včetně požárního vlaku.

Foto: ČTK/AP

Vozidlo záchranářů poblíž hořícího skladu munice v Rjazaňské oblasti

Podle prokuratury Rjazaňské oblasti vypukl požár v technické části vojenského areálu. V nejbližší vesnici shořelo nejméně 10 obytných domů.

„Zraněných je třináct,” uvedla tisková služba ministerstva pro mimořádné události s tím, že jsou všichni v nemocnici. Podle ní jsou dva lidé v těžkém stavu, je mezi nimi žena s úrazem mozku a hasič s popálením obličeje a dýchacích cest.

Foto: @korablino, Reuters

Kouř stoupající z hořícího skladu munice.

Reklama

Výběr článků

Načítám