Hlavní obsah

V rumunském letovisku vybuchla námořní mina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rumunským letoviskem Costinešti na pobřeží Černého moře v pondělí dopoledne otřásl výbuch, který zřejmě způsobila námořní mina. Nikdo nebyl zraněn a exploze nezpůsobila ani žádné škody.

Foto: Profimedia.cz

Pláž v rumunském letovisku Costinešti. Ilustrační foto

Článek

Podle rumunské televize Digi24, která se odvolává na úřad pro mimořádné situace, existuje podezření, že šlo o ruskou minu. K místu výbuchu mezitím vyrazili potápěči, a to i proto, že v místě byla údajně spatřena další mina, upřesnil plukovník Corneliu Pavel, mluvčí rumunských námořních sil.

Podle něj je bezpečnost plavby v Černém moři po vypuknutí války na Ukrajině ohrožena driftujícími námořními minami. „Jak vidíme, dnes fouká velmi silný vítr z otevřeného moře na pobřeží,“ uvedl Pavel s tím, že rumunští potápěči už zneškodnili pět ruských min.

Costinešti je velmi oblíbeným cílem turistů. K pondělnímu výbuchu došlo ve vodě poblíž jednoho hotelu. Svědkové zaslechli silnou explozi a poté viděli stoupat k nebi černý dým, informovala Digi24 s odvoláním na návštěvníka resortu, který vše pozoroval z terasy svého ubytovacího zařízení.

Ukrajina je nejvíce zaminovanou zemí na světě, čištění může trvat téměř tisíc let

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám