Hlavní obsah

V Rakousku a v Itálii zabíjely další laviny

– Vídaň

Dva lidé v pátek zemřeli po pádu laviny v Rakousku nedaleko švýcarských hranic. K neštěstí došlo u obce Sankt Anton am Arlberg v tyrolských Alpách. Další zavalený člověk přežil. Národnost obětí zatím není známa. Dva mrtvé si v pátek vyžádal také pád laviny na severu Itálie.

Foto: Profimedia.cz

Záchranáři na místě pádu laviny u Jochgrubenkopfu

Článek

Podle rakouské policie zasypala lavina dva freeridery v oblasti masivu Hinteres Rendl. Další byl zasypán částečně — dva jiní, které lavina ve 12.30 těsně minula, ho vyhrabali a zavolali pomoc.

Záchranáři zasypané vyprostili, ale oživit je se jim už nepodařilo. Podle listu Tiroler Tageszeitung byli všichni zmiňovaní součástí jedné pětičlenné skupiny dobrodruhů, kteří lyžují mimo sjezdovky.

Lavinové nebezpečí bylo v pátek na druhém stupni z pětistupňové škály, některá místa však byla velmi nebezpečná, uvedl web Klein Zeitung.

Lavina zabíjela také na severu Itálie. Dva horolezci zahynuli na svahu hory Piz Scerscen u hranic se švýcarským kantonem Graubünden. Další osoba neštěstí přežila, informovala agentura DPA.

Obětí přibývá

Je to tento týden už několikátá tragédie. Ve středu si čtyři lidské životy vyžádal pád laviny, která se utrhla na svahu hory Jochgrubenkopf u tyrolské obce Schmirn. Oběťmi byly členové osmičlenné skupiny švýcarských sportovců.[celá zpráva]

V pondělí byl hospitalizován 35letý Holanďan, kterého zasáhla lavina v Söldenu. Strhla ji pětičlenná skupina freeriderů. Sníh zasáhl všechny lyžaře, čtyři však byli schopni použít airbag a Holanďana vyhrabali.

Muž přesto na následky zranění v pátek v nemocnici v tyrolském městě Sölden zemřel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám