Hlavní obsah

V Paříži kvůli planému poplachu evakuovali nádraží a stanici metra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž
Aktualizováno

V Paříži v pondělí odpoledne evakuovali nádraží a stanici metra Saint-Lazare kvůli hrozbě bombového útoku. Uvedla to policejní prefektura s tím, že evakuace začala kvůli nálezu podezřelého balíčku. Na místo byli vysláni pyrotechnici. Ukázalo se, že šlo o falešný poplach, uvedla AFP.

Foto: Profimedia.cz

Nádraží Saint-Lazare bylo evakuováno.

Článek

Kvůli možné bombě od 14 hodin nezastavovaly ve stanici Saint-Lazare soupravy metra na linkách 3, 12, 13 a 14 a také příměstské vlaky RER pouze projížděly.

Podle televize Fox News policisté po nálezu prvního podezřelého balíčku nalezli ještě jeden na další stanici Arcueil. Nešlo však o bomby.

Francie žije ve strachu z atentátu. Tajné služby uvedly před týdnem, že aktuálně ve Francii hrozí sebevražedný atentát, jehož cílem by se mohlo stát právě metro nebo dráha.[celá zpráva]

Hrozba vrostla po přijetí zákona zakazujícího nosit burky a nikáby. Kvůli hrozbě atentátem byla například 14. září evakuována i Eiffelova věž. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám